Lázár Ervin Program

Iskolánk is részese a Lázár Ervin Programnak, melynek keretében minden évfolyam részt vehet egy kulturális eseményen. A harmadikosokat busz vitte és hozta a Pesti Magyar Színházba csütörtök délután, ahol a Harisnyás Pippi című darabot nézhették meg az első sorokból.

Már ez a közelség a színpadhoz, a színészekhez is nagyon izgalmas volt, de ennek a furcsa, különc gyermeknek a kalandjai igazán nagy élményt nyújtottak kis diákjainknak. A darab végén a buszokra várva maguk is szinte táncra perdültek. A szünetben is vidáman másolták a huncut Pippit, így a lépcsőkön ülve jóízűen majszolták az uzsonnájukat, ahogy Pippi és kis barátai a palacsintával tettek az első felvonásban.

 

A negyedikesekhez helybe jött a Váci Civitas Művészeti Egyesület egy interaktív osztálytermi koncertre és hangszer bemutatóra. A hetedikesek a szentendrei könyvtárban ismerkedhettek meg Arany János balladáival másképp a Zichy Szín-Műhely előadásában.

Az elsősök és a másodikosok március első napjaiban a Faluházban az Eltáncolt cipellők, illetve a Nyúl és a róka című meséket élvezhetik együtt a telepi iskolásokkal. Az ötödikesek szintén a Pesti Magyar Színházba mennek majd, míg a hatodikosokra a Fővárosi Nagycirkusz vár. A nyolcadikosok programja pedig még titok, de majd arról is beszámolunk.