Helga, a hóangyal története

Már az előző években is több neves pályázaton értek el sikereket írásaikkal iskolánk diákjai, és szerencsére az idén sem volt ez másként.

Károly Virág, 6.a osztályos tanulónk "Az év diák írója" 2019. évi pályázatára nyújtotta be írását, melyet az Irodalmi Rádió írt ki a 6-18 éves korosztály tehetséges tanulóinak felkutatása vers és próza kategóriában. Az irodalmi pályázatra az ország számos kicsi és nagyobb településéről, iskolájából érkezett alkotás szép számmal.

Nagy örömünkre a szerkesztőség döntése alapján korosztályában (általános iskola, felső tagozat) Virágnak ítélték az I. helyezést, így ő kapta "Az év diák írója - 2019" címet, és ezzel együtt írása megjelent egy antológiában is, melybe az egész ország területéről érkezett alkotásokat válogattak. 

Sajnos a járvány miatt a díjátadó ünnepség elmaradt, melyet a Miskolci Egyetemen tartottak volna meg, így csak csomagban vehette át Virág az elismerő oklevelet és a díjjal járó jutalmat.

Virág nagyon sokat dolgozott, tett azért, hogy egy ilyen irodalmi pályázaton méltó módon vegyen részt. Szívből gratulálunk sikeréhez!

Köszönjük neki, családjának és felkészítő tanárának, Séra Andreának ezt a kimagasló eredményt!