A szeretet erejével…

A szeretet erejével. Talán ez lehetne a mottója annak a hihetetlen, mesebeli szülői összefogásnak, amellyel az adventi időszak minden reggelét szívmelengetővé varázsolták a 2.c osztály szülei, gyermekeik számára. De nézzük is, hogyan kezdődött:

Már a tavalyi karácsonyi készülődés is rendhagyó volt. A gyerekek egy fergeteges meseelőadással örvendeztették meg szüleiket karácsonykor. Ők ekkor még nem is sejtették, hogy ez a kedvesség viszonzásra talál a szülők részéről, mert szeretteik egy bábelőadást készítettek csemetéiknek, amit a termünkben berendezett varázslatos színpadon adtak elő. A karácsonyi meglepetés váratlan sikert aratott. A sok titkos, jó hangulatú, késő esti próba, a közös díszletkészítés a szülőket is összekovácsolta, ezáltal olyan színvonalas előadást készítettek, ahol a képi- és hanghatások miatt egy igazi színházban érezhették magunkat a gyerekek. Mondanom sem kell, hogy micsoda felemelő érzés volt a gyerekek arcát látni, amikor a terembe ékezve a berendezett színpad látványa fogadta őket. Az izgalom, a kíváncsiság, az öröm, a meglepettség… egyszerre mindenki arcán megfigyelhető volt. A siker nem maradt el.

A szülők véleményével egyetértve, akkor is, és most is úgy gondoltuk, hogy jobb egy élménnyel megörvendeztetni a gyerekeket, mint bármilyen tárgyi ajándékot adni nekik. Ezen kezdetek után, idén is egy ilyen mesebeli, szülői összefogással vette kezdetét az adventi időszak. December elsejétől kezdve, majdnem minden reggel egy mese várta a tanulókat, amit idén a járványhelyzet egy kicsit az online térbe helyezett. Nagyon sok szülő egy adventhez illő mesét dolgozott fel, és küldte el azt szeretettel a gyerekeknek. Volt, aki elmesélte egy karosszékben ülve a kedves történetet. Voltak olyan szülők, akik eljátszották a mesét, többen is közösen összegyűlve, idejüket, energiájukat nem sajnálva. Voltak, akik a saját gyermekük játékait is szereplővé varázsolva, vonták be azokat a mesébe, s ezzel megmosolyogtatták az osztály tanulóit. Olyan szülő is volt, aki az egész (nagy)családját bevonva készítette el meglepetés videóját, ezzel is hozzájárulva a gyerekek boldogságához. Ezen a felvételen az egész család valamilyen meseszereplőnek kölcsönözve hangját örvendeztette meg a gyerekeket, illetve őszintén szólva, nekem könnyeket csalt a szemembe.

Mondhatom, hogy a tavalyi bábelőadás is nagyon sok szülőt megmozgatott, de idén  talán még többen csatlakoztak, hogy örömet, meglepetést szerezzenek gyermekeinknek karácsonyi ajándékukkal.

Tarcsiné Duró Edit

2.c osztályfőnök