Az 5.a Eplényben síelt

Osztályunk lehetőséget kapott, hogy a SKI43 program keretén belül megszervezett egynapos ingyenes síoktatáson vegyen részt. A gyerekek nagyon lelkesen várták a programot, amióta megtudták, hogy mi vagyunk az egyik szerencsés osztály, aki mehet síelni. Eljött a várva-várt nap, s bár az időjárás sajnos nem volt túl kegyes hozzánk, de korán úton voltunk a cél felé.

Eplénybe érkezve az oktatás megkezdése előtt négyfelé osztották az osztályt, az egyes csapatok különböző színű trikókat kaptak a kabát fölé. Két síelő és egy snowboard csapat azonnal oktatásban részesült, míg a haladó síző, snowboardozó csapat Balikó András tanár úr felügyelete mellett a sífelvonón a haladó pályára mehetett, ahol két órán keresztül tudtak hódolni az általuk már ismert sportnak. A várakozó fiúcsapat is remekül feltalálta magát, ők hógolyódobáló versenyt játszottak, amíg az oktatásukra sor került.

Közben a síelő lányok csapata is végzett, és büszkén állapítottam meg a pálya széléről, hogy másfél óra leforgása alatt kezdő szintről indulva milyen ügyesen siklanak már a pályán. Az arcuk csak úgy ragyogott a boldogságtól, még akkor is, amikor már a felszereléseiktől szabadultak. A szervezők ezután meleg ebéddel és péksüteménnyel láttak el bennünket, amit a buszon fogyasztottunk el a járványhelyzet miatt.  Végül a busz egy csapat fáradt, elázott, de élményektől csillogó szemű gyerkőccel érkezett vissza a Kalász Suli parkolójába.

Dunavölgyi Éva

osztályfőnök