Iskolánkról

Egy patinás intézményt szeretnénk ez úton is bemutatni, mely 1902-ben kezdte meg működését Budakalászon. Iskolánkban több generáció váltotta egymást az elmúlt évek alatt, mely során számtalan változás következett be nemcsak az oktatásnak helyet adó épületben, hanem a pedagógiai alapelvekben, nevelési-oktatási célokban is. A Kalász Suli jelenleg nyolc évfolyamos német nemzetiségi nyelvoktató iskola, ahol a gyerekek heti hat órában sajátíthatják el első osztálytól kezdve a német nyelvet és hagyományokat.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink oldott légkörben tanuljanak. Pedagógiai programunkban helyet kapott tanulóink test-lelki fejlődésének biztosítása, egymás elfogadása. Ezt az alapelvünket szeretnénk kiteljesíteni a tanórákon és a közösségi programjainkon, rendezvényeinken egyaránt, melyet a Boldog Iskola megtisztelő cím elnyerése is bizonyít. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos életmód kialakítására, és büszkék vagyunk Örökös Ökoiskolai címünkre is.

Iskolánk közössége hivatalos honlapunkon keresztül is szeretne bemutatkozni minden érdeklődő számára, megmutatni azokat az értékeket, színes programjainkat, melytől ez az intézmény a Kalász Suli!