Országos levelezős német verseny

Az 5.c osztály németesei kiemelkedő eredményt értek el a HEBE országos levelezős németversenyen. Két csapatunk vett részt:

1. helyezett lett: Tóth Zsófia-Lukácsa Flóra-Hornung Huba-Szvoboda Botond
3. helyezést ért el: Király Luca-Szegvári Hanga-O.Szabó Emília-Lengyel Veréna.
Felkészítő tanáruk: Németh Nikolett

Német szavalóverseny a felső tagozaton

Felső tagozaton is sor került a német szavalóverseny megrendezésére. Idén csak csoportkeretben. A gyerekek ügyesen felkészültek és figyelmesen hallgatták végig a verseket, meséket. Az idei év legjobbjai:

Megemlékezés a budakalászi svábok kitelepítéséről

Idén a kitelepítési megemlékezés is rendhagyó módon történt. A németes csoportok először tanóráikon elevenítették fel a 75 éve történt szomorú eseményeket, majd február 22-én az iskolarádióból Wágnerné Klupp Katalinnak, a Német Nemzetiségi Egyesület elnökének megemlékezését hallgattuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék meg városunk és lakói történelmét, s emlékezzenek meg annak egyik legmegrendítőbb időszakáról is.

A HÉV állomásánál, a kitelepítési emlékműnél Végh Attila igazgató úr és Petrik Tamás, az iskola diákönkormányzatának polgármestere helyezte el iskolánk koszorúját.

Német szavalóverseny az alsó tagozaton

Idén a szavalóversenyeket csak csoportkeretben tartottuk meg, a további versenyek elmaradtak. Szokás szerint minden csoport tanítója kiválasztott egy verset, melyet közösen tanultak meg a gyerekek. Így is nagy izgalommal várták a megmérettetést, hiszen idegen nyelven az osztálytársak előtt sem egyszerű a szereplés.

Rendhagyó Márton-nap

Idén sajnos a Márton-napra sem kerülhetett sor az eddig megszokott formában, németeseink a tanórákon emlékeztek meg Szent Márton történetéről, mesét néztek, rejtvényeket oldottak meg, színezőket készítettek.