Tisztelt Kalász Sulis Szülők és Diákjaink!

A tanév befejezésével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adom.

A 2019/2020-as tanévben az oktatás-nevelés digitális munkarendben zárul, 2020. június 15-én!

Kedves Kalász Sulis Szülők!
 

Úgy gondolom, lehetőségeinkhez képest, iskolánk jól teljesít a digitális tanrendben is. A rendszer újdonságából adódó "meglepetéseket" is legtöbbször gyorsan, hatékonyan kezeljük. Mindez tanáraink, diákjaink és az Önök közös sikere! KÖSZÖNET azért az erőfeszítésért, mellyel továbbra is fenntartják gyermekük lelkesedését a digitális munkarendben,  és köszönjük az oktatás hatékonyságát segítő, legtöbbször objektív visszajelzéseiket, bátorító gondolataikat is. 

Kedves Kalász Sulis Szülők!

Iskolánk digitális tanrendjének a mai nappal lezárult a bevezető szakasza, így ezzel összefüggésben elkészítettem egy rövid helyzetértékelést, melyet szeretnék megosztani Önökkel. 

Először iskolánk nevében köszönetemet fejezem ki azért az erőfeszítésért, mellyel fenntartják gyermekük lelkesedését a digitális munkarendben is. Higgyék el, én és a kollégáim mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a rendszer olajozottan működjön, de számtalanszor olyan nehézségek adódnak, melyekre előre nem tudtunk felkészülni. Számunkra is új kihívást jelent ez a munkaforma.

Tisztelt Szülők!


Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Váci Tankerületi Központ, Budakalászon, az általános iskolásokra vonatkozóan, a Kalász Suli Általános Iskolát jelölte ki a kiscsoportos gyermekfelügyelet helyszínéül. Annak a szülőnek, aki gyermekének a felügyeletet kéri, a felügyelet napját megelőző napon 9.00-ig kell jeleznie a 26-340-307 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e -mail címen. Az ügyeleti napra ebéd is igényelhető.
Felhívom a T. Szülők figyelmét, hogy csak nagyon indokolt esetben kérjék a gyerekfelügyeletet, hiszen az a cél, hogy aki csak tud, maradjon otthon, ne menjen közösségbe.

Végh Attila

 intézményvezető

Kedves Kalász Sulis Szülők, Diákok!

A Március 31-ig tartó időszakot türelmi időnek tekintjük, a tét nélküli tanulás időszakának. Készségtantárgyakból még nem kérünk írásbeli feladatot. Nem íratunk még témazárót stb. Ennek az időszaknak az abszolút prioritása, a gyakorlatban is igazolhatóan működő, digitális kapcsolat kialakítása az összes diákunkra vonatkoztatva. Ez nem jelenti azt, hogy ebben az időszakban ne kellene elvégezni, adott esetben visszaküldeni a tanár által kért feladatokat. Digitális munkarendünk elsődleges platformja a Kréta felülete. A Házi Feladat fülön találja a diák a sorvezetőt, az aznapi feladataihoz. Tehát egy tanulási nap azzal kezdődik, hogy a tanuló megnyitja a Kréta Házi feladat fülét, illetve a tanár által küldött üzeneteket a Kréta felületén. Ha itt nincs sorvezető, akkor kell megnézni az osztályban már jól bevált egyéb információközvetítési módot (pl. Google Classroom - Google Tanterem vagy levelezőlisták). Végh Attila intézményvezető